2014. május 11., vasárnap

Kínai tészta

Van a kínai éttermekben egy kedvenc kajám, igazság szerint valami hasonlót szerettem volna készíteni, aminek az lett az eredménye, hogy kicsit sem hasonlít az ottanira, de azért ízre szerintem finom lett!


Hozzávalók 4 személyre:


  • 30dkg csirkemell
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 fej lilahagyma
  • 1 nagyobb sárgarépa
  • fagyasztott zöldbab
  • szójaszósz
  • chiliszósz
  • olívaolaj
  • 1 tasak kínai pirított csirke alappor
  • 30dkg rizstészta







 Elkészítés:

A csirkemellet apróra felkockázom. A sárgarépát megtisztítom és a nagylyukú sajtreszelőn lereszelem. A hagymákat megpucolom és felkarikázom.


Az olajat felhevítem a teflonban, belerakom a hagymát, a csirkét, megvárom amíg kifehéredik és rakok rá fedőt. Kb. 5 perc főzés után belerakom a zöldbabot, rakok rá kb 4-5 kanál chiliszószt és ugyanennyi szójaszószt, és fedő alatt tovább párolom. A port elkeverem 3dl vízben. Amikor már minden alapanyag majdnem puha belerakom a sárgarépát és a tésztát és felöntöm a por alaplével és öntök hozzá még kb. 6dl vizet, majd fedő alatt pár percet párolom, hogy a tészta a gőzben egy kicsit megpuhuljon, hogy rendesen össze lehessen keverni a többi alapanyaggal. Rakunk hozzá még 2-3 kanál chili és kb. 0,5-1dl szójaszószt (ízlés szerint). Ha a tészta magába szívta a vizet és esetleg még nem elég puha, nyugodtam öntsünk hozzá még vizet.




Nincsenek megjegyzések: