Hozzávalók:
- egy közepes cukkini
- egy közepes padlizsán
- 4-5 szál újhagyma
- 30 dkg sonka
- 1 pohár joghurt
- 3-4 gerezd fokhagyma
- 2 x 140 g paradicsomszósz
- 400g g durum fussili tészta
- oregánó
- bazsalikom
- só
- bors
- olíva olaj
- 200g feta sajt
Elkészítés:
A cukkinit meghámozom és a padlizsánnal együtt felkockázom, a hagymát felkarikázom, a sonkát pedig hosszú csíkokra vágom.
Egy serpenyőben kevés olajon 1-2 percig pirítom a zúzott fokhagymát, majd belerakom a zöldségeket és lassú tűzöm fedő alatt 10 percet párolom.
Közben egy másik serpenyőben egy kevés olajon a sonkát magas lángon pár perc alatt megpirítom, majd hozzáöntöm a zöldségekhez.
A paradicsomszószt összekeverem a joghurttal, adok hozzá bazsalikomot, oregánót, sót és egy kevés borsot.
A szószt ráöntöm a sonkás zöldségre és néhány perc alatt készre főzöm.
A tésztát kifőzöm, majd miután leszűrtem, összekeverem a szósszal.
Végül a feta sajtot felkockázom és hozzáadom a tésztához.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése