- 450g fagyasztott spenót (leveles vagy püré mindegy, ízlés dolga)
- 250g feta (esetleg krémfehér sajt)
- 2x200ml főzőtejszín
- 1 csomag szeletelt bacon
- 1 csomag durum penne tészta
- 4 gerezd fokhagyma
- só, bors
- olíva olaj
Elkészítés:
A tésztának teszek fel vizet főni sóval és egy kanál olajjal.
A bacont felvágom ujjnyi vastag csíkokra, a fetát felkockázom. A bacont egy seprenyőben egy evőkanálnyi olíva olajon megpirítom, majd a bacont kiszedem az olajból egy kis tányérra és félrerakom. A serpenyőbe belerakom a spenótot és közepes lángon fedő alatt kiolvasztom a spenótot. Közben megpucolom a fokhagymát, majd amikor kiolvadt a spenót, fokhagymanyomóval beletöröm a fokhagymát, sózom, borsozom illetve hozzáöntöm a tejszín.
Amikor ismét felfőtt, belerakom a bacont és a fetát is.
Ha felfőtt a víz, beleteszem a tésztát és időnként megkeverem. Amikor megfőtt, leszűröm, hagyom lecsepegni és már össze is keverhetem a spenótos szósszal.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése