2014. szeptember 3., szerda

Baconos-spenótos-tejszínes penne

Hozzávalók:
  • 450g fagyasztott spenót (leveles vagy püré mindegy, ízlés dolga)
  • 250g feta (esetleg krémfehér sajt)
  • 2x200ml főzőtejszín
  • 1 csomag szeletelt bacon
  • 1 csomag durum penne tészta
  • 4 gerezd fokhagyma
  • só, bors
  • olíva olaj

Elkészítés:

A tésztának teszek fel vizet főni sóval és egy kanál olajjal.
A bacont felvágom ujjnyi vastag csíkokra, a fetát felkockázom. A bacont egy seprenyőben egy evőkanálnyi  olíva olajon megpirítom, majd a bacont kiszedem az olajból egy kis tányérra és félrerakom. A serpenyőbe belerakom a spenótot és közepes lángon fedő alatt kiolvasztom a spenótot. Közben megpucolom a fokhagymát, majd amikor kiolvadt a spenót, fokhagymanyomóval beletöröm a fokhagymát, sózom, borsozom illetve hozzáöntöm a tejszín. 



 Amikor ismét felfőtt, belerakom a bacont és a fetát is.



Ha felfőtt a víz, beleteszem a tésztát és időnként megkeverem. Amikor megfőtt, leszűröm, hagyom lecsepegni és már össze is keverhetem a spenótos szósszal.




  

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések: