Hozzávalók:
- 250 g zabpehely
- 200 g teljes kiőrlésű tönkölybúza liszt
- 1/2 csomag sütőpor
- 150 g xilit
- 200 g vaj
- 1 vaníliás cukor vagy 1 ek vanília aroma
- 50 g mazsola
- 2 tojás
- 1 táblás étcsoki (én a Spar-osat szeretem, ez nem olvad bele a tésztába, hanem megmaradnak a ropogós kockák, miután kihűl)
Elkészítés:
A vajat habosra keverem a xilittel és a vaníliás cukorral/aromával.
Belerakom a tojásokat és jól összekeverem.
A zabpelyhet, a lisztet, a sütőport és a mazsolát összekeverem egy tálba. A csokit pedig felvágom kis kockákra. A csoki kivételével folyamatos keverés mellett a száraz anyagokat kanalanként hozzáadom a cukros-vajas-tojásos masszához. A végén pedig belerakom a csokit is. Óvatosan összekeverem, hogy jól elegyedjen, de a csoki ne törjön még apróbb darabokra.
Sütőpapírt rakok a tepsibe, evőkanállal kupacokat rakok a tésztából és egy picit ellapogatom a kanál hátuljával.
20 perc alatt 180fokon készre sütöm. Ha megsült, egy rácsra kirakom hűlni, hogy ne vizesedjen be az alja.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése