2015. május 6., szerda

Fetás cukkinitócsni

Hozzávalók:
  • 2 közepes cukkini
  • 1 csapott evőkanál tönkölyliszt
  • 1 púpozott evőkanál teljes kiőrlésű tönköly liszt
  • 10dk feta
  • 2 tojás
  • 1-2 cikk fokhagyma
  • bors
  • szárított kapor
  • kókuszzsír (étolajjal is készíthető)
Elkészítés:
A cukkiniket megpucoljuk, a közepéből a magot kanál segítségével eltávolítjuk és az apró lyukú sajtreszelőn lereszeljük, majd besózzuk és hagyjuk állni kb 10-15 percet. Amíg a cukkini levet ereszt, addig egy tálban villa segítségével összetörjük a fetát, beleütjük a tojásokat, hozzáadjuk a lisztet, borsot, kaprot. Ezután a cukkinit jól kinyomkodjuk és hozzáadjuk a többi hozzávalóhoz és jól elkeverjük. Akkor jó az állaga, ha egy picit lágyabb nokedli tésztához hasonló masszát kapunk. Ha esetleg egy kicsit túl sűrűnek találjuk egy kevés vízzel tudunk rajta lágyítani. Igény szerint még adhatunk hozzá sót.

Be kell valljam életemben most először próbáltam ki a kókuszzsír és csak pozitívan tudok róla nyilatkozni. A tócsnik pont ugyan úgy megsültek mintha étolajban sütöttem volna ki őket, viszont a lakásban nem terjengett még órák múlva is égtelen olajszag, szellőztetés ide vagy oda és ezt igazán értékeltem.
Egy serpenyőben csak éppen annyi kókuszzsírt olvasztottam meg, hogy  kb 1 ujjnyi zsírban tudjam kisütni a tócsnikat. 

Fokhagymás tejföllel tálaljuk, ízlés szerint egy kis sajttal is megszórhatjuk.


Nincsenek megjegyzések: