2014. július 30., szerda

Étcsokis-zabpelyhes keksz








Hozzávalók:

  • 250 g zabpehely
  • 200 g teljes kiőrlésű tönkölybúza liszt
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 150 g xilit
  • 200 g vaj
  • 1 vaníliás cukor vagy 1 ek vanília aroma
  • 50 g mazsola
  • 2 tojás
  • 1 táblás étcsoki (én a Spar-osat szeretem, ez nem olvad bele a tésztába, hanem megmaradnak a ropogós kockák, miután kihűl)





Elkészítés:

A vajat habosra keverem a xilittel és a vaníliás  cukorral/aromával.


Belerakom a tojásokat és jól összekeverem.

 A zabpelyhet, a lisztet, a sütőport és a mazsolát összekeverem egy tálba. A csokit pedig felvágom kis kockákra. A csoki kivételével folyamatos keverés mellett a száraz anyagokat kanalanként hozzáadom a cukros-vajas-tojásos masszához. A végén pedig belerakom a csokit is. Óvatosan összekeverem, hogy jól elegyedjen, de a csoki ne törjön még apróbb darabokra.

 


Sütőpapírt rakok a tepsibe, evőkanállal kupacokat rakok a tésztából és egy picit ellapogatom a kanál hátuljával.



20 perc alatt 180fokon készre sütöm. Ha megsült, egy rácsra kirakom hűlni, hogy ne vizesedjen be az alja.





Nincsenek megjegyzések: