2014. szeptember 10., szerda

Roston csirkemell, spenótos bulgurral

Hozzávalók:
  • 4 szelet csirkemell
  • fagyasztott leveles spenót
  • 200g bulgur
  • 2 gerezd fokhagyma
  • szárnyas fűszerkeverék
  • vegeta
  • bors
  • olívaolaj

Elkészítés:

A bulgurt 2x-es mennyiségű vízzel, sóval és vegetával felteszem főzni (fedő alatt alacsony lángon), mire a víz elfő alóla, addigra pont meg is puhul. A spenótot 2 ek olíva olajjal fedő alatt megpárolom (mire a bulgur megpuhul, addigra a spenót is kiolvad. Belenyomom a fokhagymát, sózom, borsozom. A spenótot hozzákeverem az időközben megfőtt bulgurhoz és jól összekeverem.

A csirkemelleket megszórom a fűszerkeverékkel és sóval. Felforrósítok egy kevés olívaolajat és a húsok mindkét oldalát néhány másodperc alatt fehéredésig sütöm, majd leveszem a lángot takarékra és fedő alatt puhára főzöm. Amikor megpuhult a húst, leveszem a fedőt, felveszem a legmagasabbra a lángot és mindkét oldalát pár perc alatt megpirítom a húsoknak.

Jó étvágyat!



Nincsenek megjegyzések: