2014. július 31., csütörtök

Sonkás-zöldséges fussili paradicsomszószban





 Hozzávalók:
  • egy közepes cukkini
  • egy közepes padlizsán
  • 4-5 szál újhagyma
  • 30 dkg sonka
  • 1 pohár joghurt
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 2 x 140 g paradicsomszósz
  • 400g g durum fussili tészta
  • oregánó
  • bazsalikom
  • bors
  • olíva olaj
  • 200g feta sajt









Elkészítés:

A cukkinit meghámozom és a padlizsánnal együtt felkockázom, a hagymát felkarikázom, a sonkát pedig hosszú csíkokra vágom.



 Egy serpenyőben kevés olajon 1-2 percig pirítom a zúzott fokhagymát, majd belerakom a zöldségeket és lassú tűzöm fedő alatt 10 percet párolom.





 
Közben egy másik serpenyőben egy kevés olajon a sonkát magas lángon pár perc alatt megpirítom, majd hozzáöntöm a zöldségekhez.

 

 
A paradicsomszószt összekeverem a joghurttal, adok hozzá bazsalikomot, oregánót, sót és egy kevés borsot.







A szószt ráöntöm a sonkás zöldségre és néhány perc alatt készre főzöm.






A tésztát kifőzöm, majd miután leszűrtem, összekeverem a szósszal.

Végül a feta sajtot felkockázom és hozzáadom a tésztához.



Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések: