2014. szeptember 15., hétfő

Tojásos nokedli (kicsit másképp)






Hozzávalók:
  •  40dkg liszt ( 10dkg tönköly fehér, 10dkg zabliszt, 20dkg teljeskiőrlésű tönkölyliszt)
  • 25dkg húsos szalonna
  • 2+6 tojás



Elkészítés:

A szalonnát apró kockákra vágjuk és alacsony lángon ropogósra sütjük.

Nokedli: a lisztet, 2 tojást és 3dl langyos vizet összekavarunk. Vizet forralunk, amiben kifőzzük a nokedlit. Miután zubog a víz, egy szaggató segítségével kiszaggatjuk a tésztát, közben időnként megkeverve, hogy ne ragadjon össze. Miután az összes tésztát kiszaggattuk, megvárjuk még ismét felfő a víz, 1-2 percet még folyamatos kevergetés mellett még főzzük, nehogy kifusson, majd leszűrjük.

Miután a nokedli lecsepegett, ráöntjük az időközben kisült szalonnát a zsírjával együtt és jól összekeverjük. A teflonban amiben a szalonna sült, a 6 tojásból lágy tojásrántottát készítünk, ráöntjük a szalonnás nokedlira és pár perc alatt folyamatos kevergetés mellett készre sütjük.

Ekkor mennyiségből 5 adag étel lesz. 53g CH és 717kcal/adag.


Nincsenek megjegyzések: