Hozzávalók (4 személynek):
- 40dkg csiperke gomba
- 1 szál póréhagyma
- 30dkg csirkemell
- 2 x 2dl 20%-os főzőtejszín
- 2dl tej
- 1 csomag Knorr sajtszósz
- só, bors, vegeta csirkefűszer
- petrezselyem
- margarin/olívaolaj
- kb. 2,5-3dl barnarizs
Elkészítés:
A gombát megtisztítom és vékonyra felszeletelem, a csirkemellet apró kockákra vágom, a póréhagymát szintén felkarikázom.
Közben a rizs felteszem főni kétszeres mennyiségű vízzel, rakok bele sót és vegetát. Miután a víz felfőtt, leveszem takarékra és rakok rá fedőt. Ez a rizs sokkal lassabban fő meg, mint a hagyományos rizs, kb. 40-45 perc.
Kb. 3 evőkanál margarinon vagy olívaolajat felmelegítek a teflonban, majd belerakom a gombát, pici sóval és borssal megsózom, majd fedő alatt puhára párolom. Ha megpuhult, beleteszem a csirkét, megvárom amíg kifehéredik, szórok rá egy pici csirkefűszert is ismét fedő alatt párolom kb. 10 perce, majd belerakom a póréhagymát és még 5 percet főzöm. Közben a tejszínt a tejjel és a sajtszósszal összekeverem, majd ráöntöm a húsra és felfőzöm a szószt. A végén megszórom petrezselyemmel.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése