2014. május 11., vasárnap

Gombás-póréhagymás-tejszínes csirke barnarizzsel


Hozzávalók (4 személynek): 

  • 40dkg csiperke gomba
  • 1 szál póréhagyma
  • 30dkg csirkemell
  • 2 x 2dl 20%-os főzőtejszín
  • 2dl tej
  • 1 csomag Knorr sajtszósz
  • só, bors, vegeta csirkefűszer
  • petrezselyem
  • margarin/olívaolaj
  • kb. 2,5-3dl barnarizs

Elkészítés:

A gombát megtisztítom és vékonyra felszeletelem, a csirkemellet apró kockákra vágom, a póréhagymát szintén felkarikázom. 
Közben a rizs felteszem főni kétszeres mennyiségű vízzel, rakok bele sót és vegetát. Miután a víz felfőtt, leveszem takarékra és rakok rá fedőt. Ez a rizs sokkal lassabban fő meg, mint a hagyományos rizs, kb. 40-45 perc.

Kb. 3 evőkanál margarinon vagy olívaolajat felmelegítek a teflonban, majd belerakom a gombát, pici sóval és borssal megsózom, majd fedő alatt puhára párolom. Ha megpuhult, beleteszem a csirkét, megvárom amíg kifehéredik, szórok rá egy pici csirkefűszert is ismét fedő alatt párolom kb. 10 perce, majd belerakom a póréhagymát és még 5 percet főzöm. Közben a tejszínt a tejjel és a sajtszósszal összekeverem, majd ráöntöm a húsra és felfőzöm a szószt. A végén megszórom petrezselyemmel.





Jó étvágyat!










Nincsenek megjegyzések: