2015. február 22., vasárnap

Vaníliás "cukor" házilag

Mivel az inzulin rezisztensek és cukorbetegek étrendjébe nem fér bele a cukorfogyasztás, ebből kifolyólag egy jó ideje vanília aromát használok a süteményekhez a vanillin cukor helyett, de mindig éreztem, hogy nem azt a hatást érem el vele, mint amit igazán szeretnék. Ekkor született meg az én vaníliás "cukrom".

Nem kell hozzá más mint kb 2 bögrényi (2,5-3dl) eritrit vagy nyírfacukor (xilit) és 2db vanília rúd.
A vanília rudakat hosszában egy éles késsel felnyitom, a magokat kikaparom belőle és beleteszem a még darálatlan "cukorba", ezt kanállal egy picit összekeverem és kávédarálón porcukrot darálok belőle. Amikor a vaníliás "cukromat" belerakom a tároló dobozába a már kikapart vanília rudakat is mellé rakom, az se vesszen kárba, annak is van még aromája.  Az első felhasználás előtt érdemes 2 hétig még "érlelni" a cukrot, hogy jól átvegye a vanília aromáját.



Nincsenek megjegyzések: