2014. szeptember 11., csütörtök

Túrós palacsinta zabliszttel

Hozzávalók:
  • 175g zabliszt
  • 75g tönköly fehér liszt
  • 2,5dl tej
  • 3,5dl (+1dl) víz
  • 2 tojás
  • 1 kk szódabikarbóna
  • 1 tk olaj
  • 1 tk xilit
Töltelék:
  • 1/2kg túró
  • 200ml habtejszín
  • 1 habfixáló
  • 1 ek xilit
  • 1 ek vanília aroma
  • 1 citrom reszelt héja

Palacsinta tészta:
Mindent beleöntök a turmixba, jól összekeverem, majd hagyom egy fél órát állni. Mielőtt elkezdem sütni, megnézem, hogy mennyit sűrűsödött, mert a zabliszt magába szívja a folyadékot, így nagy valószínűséggel kell még önteni majd hozzá.

Ne lepődjetek meg, a hagyományos palacsintánál ezt tovább kell egy picivel sütni! Ekkora mennyiségből kb 12 palacsinta lesz.

Töltelék:
A habtejszínt felverem,hozzáadom a habfixálót, a túrót, a xilitet, a vaníliaaromát és a reszelt citromhéja és jól összekeverem.

Nincsenek megjegyzések: