2014. október 28., kedd

Hot-dog

Ismét egy Limarás recept volt az, ami megmozgatta a fantáziámat, és végül IR kompatibilisség tettem.



Hozzávalók:
  • 15dkg teljeskiőrlésű búzaliszt
  • 13dkg graham liszt
  • 7dkg tönköly búzaliszt
  • 150g natúr joghurt
  • 1 tojás
  • 2dkg élesztő
  • 6db frankfurti virsli
  • 1tojás a kenéshez


Elkészítés:

A hozzávalókat egy tálba öntöm és kidagasztom. Kelesztőtálban hagyom a tésztát duplájára kelni, ez kb 1 óra. Miután megkelt, kiborítom egy lisztezett felületre, kb 0,5cm vastagra kinyújtom és  egyenlő téglalapra vágom. Rárakom a téglalapokra a virsliket, és felcsavarom őket. Ha egy kicsit flancolni szeretnétek akkor mindegyik téglalap hosszanti oldalán 1 centinként vágjatok csíkokat kb a tészta feléig és 2-2 csíkot egymáson kereszetezve hajtsatok át a virsliken. Megkenem őket felvert tojással és előmelegített sütőben 180 fokon készre sütöm őket. Aki szeretné, sütés előtt még sajttal is megszórhatja a kifliket.

1 db kifliben 42g CH és 342kcal van.



Az eredeti recept:
http://www.limarapeksege.hu/2014/09/virslis-kifli.html

Nincsenek megjegyzések: