Hozzávalók:
- 15dkg teljeskiőrlésű búzaliszt
- 13dkg graham liszt
- 7dkg tönköly búzaliszt
- 150g natúr joghurt
- 1 tojás
- 2dkg élesztő
- 6db frankfurti virsli
- 1tojás a kenéshez
Elkészítés:
A hozzávalókat egy tálba öntöm és kidagasztom. Kelesztőtálban hagyom a tésztát duplájára kelni, ez kb 1 óra. Miután megkelt, kiborítom egy lisztezett felületre, kb 0,5cm vastagra kinyújtom és egyenlő téglalapra vágom. Rárakom a téglalapokra a virsliket, és felcsavarom őket. Ha egy kicsit flancolni szeretnétek akkor mindegyik téglalap hosszanti oldalán 1 centinként vágjatok csíkokat kb a tészta feléig és 2-2 csíkot egymáson kereszetezve hajtsatok át a virsliken. Megkenem őket felvert tojással és előmelegített sütőben 180 fokon készre sütöm őket. Aki szeretné, sütés előtt még sajttal is megszórhatja a kifliket.
1 db kifliben 42g CH és 342kcal van.
Az eredeti recept:
http://www.limarapeksege.hu/2014/09/virslis-kifli.html
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése