- 175g zabliszt
- 75g tönköly fehér liszt
- 2,5dl tej
- 3,5dl (+1dl) víz
- 2 tojás
- 1 kk szódabikarbóna
- 1 tk olaj
- 1 tk xilit
- 1/2kg túró
- 200ml habtejszín
- 1 habfixáló
- 1 ek xilit
- 1 ek vanília aroma
- 1 citrom reszelt héja
Palacsinta tészta:
Mindent beleöntök a turmixba, jól összekeverem, majd hagyom egy fél órát állni. Mielőtt elkezdem sütni, megnézem, hogy mennyit sűrűsödött, mert a zabliszt magába szívja a folyadékot, így nagy valószínűséggel kell még önteni majd hozzá.
Ne lepődjetek meg, a hagyományos palacsintánál ezt tovább kell egy picivel sütni! Ekkora mennyiségből kb 12 palacsinta lesz.
Töltelék:
A habtejszínt felverem,hozzáadom a habfixálót, a túrót, a xilitet, a vaníliaaromát és a reszelt citromhéja és jól összekeverem.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése