2014. szeptember 17., szerda

Stoganoff sertéstokány barnarizzsel

Hozzávalók:
  • 40dkg sertéskaraj
  • 70g vöröshagyma (egy nagyobb hagyma fele)
  • 110g csemegeuborka
  • 80g mustár
  • 350g csiperke gomba
  • 200ml tejszín
  • 175g tejföl
  • bors
  • vegeta
  • olívaolaj

Elkészítés:
A húst felvágom vékony csíkokra és a mustár 1/3-val és egy evőkanál olívaolajjal, sóval borssal jól összekeverem és állni hagyom, amíg a gombát szintén vékonyra felszeletelem, az uborkát és a hagymát felkockázom. A tejszínt a tejfölt és a maradék mustárt sóval és borssal jól összekeverem. 

4-5ek olajon a húst először fehéredésig pirítom, hozzáadom a hagymát, majd leveszem takarékra a lángot és fedő alatt puhára párolom. Mikor már majdnem puha beleteszem a gombát és tovább párolom őket. Amikor megpuhult hozzáadom az uborkát, a szószt és pár perc alatt összefőzöm.

A rizst közben kétszeres mennyiségű vízben egy kevés sóval és vegetával felfőzöm, majd lefedem és takarék lángon készre főzöm.









Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések: