- 40dkg sertéskaraj
- 70g vöröshagyma (egy nagyobb hagyma fele)
- 110g csemegeuborka
- 80g mustár
- 350g csiperke gomba
- 200ml tejszín
- 175g tejföl
- só
- bors
- vegeta
- olívaolaj
Elkészítés:
A húst felvágom vékony csíkokra és a mustár 1/3-val és egy evőkanál olívaolajjal, sóval borssal jól összekeverem és állni hagyom, amíg a gombát szintén vékonyra felszeletelem, az uborkát és a hagymát felkockázom. A tejszínt a tejfölt és a maradék mustárt sóval és borssal jól összekeverem.
4-5ek olajon a húst először fehéredésig pirítom, hozzáadom a hagymát, majd leveszem takarékra a lángot és fedő alatt puhára párolom. Mikor már majdnem puha beleteszem a gombát és tovább párolom őket. Amikor megpuhult hozzáadom az uborkát, a szószt és pár perc alatt összefőzöm.
A rizst közben kétszeres mennyiségű vízben egy kevés sóval és vegetával felfőzöm, majd lefedem és takarék lángon készre főzöm.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése