2014. április 29., kedd

Padlizsános-gombás penne



Hozzávalók:

  • 500g durum penne tészta
  • 2 közepes padlizsán
  • 2 kis konzerv paradicsompüré
  • Bazsalikom
  • 1 fej hagyma
  • 1/2kg csiperke gomba (ízlés szerint más is lehet)
  • 20dkg mozzarella
  • Só, bors, vegeta



A padlizsánt meghámozom, apró kockákra vágom és teljesen puhára megpárolom, majd összeturmixolom teljesen pürés állagúra. Belekeverem a paradicsom pürét, bazsalikomot, sót, borsot, vegetát. A gombát vékony szeletekre vágom és a kockára vágott hagymával félig megpárolom, majd hozzáadom a padlizsán püréhez. A tésztát kifőzöm és összekeverem a padlizsános szósszal. Mozzarellát vágok a tetejére, tepsibe rakom és a mozzarellát rásütöm a tetejére. 



Nincsenek megjegyzések: