Hozzávalók:
- 25 dkg kenyérliszt (BL80)
- 30 dkg graham liszt
- 2 ek tönkölykorpa
- 1,5 tk só
- 20 dkg öregtészta (nekem jelen esetben rozsos volt)
- 3 ek olaj
- 150 g aludttej (ha nincs, joghurt is tökéletes)
- 1,5 dl víz
- 2 dkg élesztő
- 1-1 ek lenmag és szezámmag
- 1 tojás a kenéshez
Elkészítés:
Az összes hozzávalót egy tálba öntöm és jól kidagasztom (én mindig dagasztógépet használok). Ha a tészta a dagasztás végén még a kezedhez ragad vagy lágynak találod nyugodtan adj még hozzá lisztet.
Tedd a tésztát kilisztezett dagasztótálba vagy ha nincs, akkor takard le egy konyharuhával a tálat. Miután megkelt (kb. 1óra), rakd ki a tésztát egy lisztezett gyúródeszkára és vágd fel kisebb (kb. 12dkg-os) darabokra. Nyújtsd ki a tésztákat 3-4mm vastagra, tekerd fel őket és hajtsd kifli formára, végül mehetnek a tepsibe.
Ezután hagyd ismét kelni a kifliket egy 30-40 percig. A kelesztés vége felé melegítsd fel a sütőt 180fokra. Mielőtt berakod sülni őket, verj fel egy tojást és kend meg vele őket.
A sütési idő 30-35 perc (sütője válogatja). Ha megsültek, rakd ki őket egy rácsra hűlni.
Jó étvágyat!
Az eredeti receptet ismét Limaránál találjátok:
http://www.limarapeksege.hu/2013/07/tonkolykorpas-joghurtos-kifli.html
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése