2014. szeptember 28., vasárnap

INSANITY - valami őrültségre készülök

Be kell ismernem, hogy mostanában elég nehezen veszem rá magam a mozgásra. Ez több szempontból sem jó. Egyrészt azért, mert inzulinrezisztencia mellett nem engedhetem meg magamnak, hogy legalább 3-4x egy héten ne sportoljak alkalmanként legalább 40percet, másrészt pedig az orvos közölte, hogy a testtömeg indexem a normál tartomány felső határát súrolja és ez nagyon rosszul esett. Azt hiszem, ez a pofon kellett mégis ahhoz, hogy elkezdjem az edzéseket komolyan venni.

Régen is szemeztem már ezzel az edzésprogrammal, de akkor elmebetegségnek tartottam (na jó most is annak tartom) és más mozgásforma után néztem. Azóta is keresem azt a sportot, ami akkora örömet nyújt mint a futás nyújtott. Valami kihívást kerestem, olyat amiben egyértelműen láthatom majd a fejlődésem eredményeit és kihívást jelent, ahol a saját határaimat és teljesítőképességem határait feszegethetem. Egy hét gondolkodás után úgy döntöttem, hogy belevágok, lesz ami lesz. Ha annyian előttem már megcsinálták én is képes vagyok rá!

Hogy egy kicsit világosabb legyen, hogy miről is beszélek, amikor azt mondom őrültségre készülök itt egy kisvideó a link alatt (sajnos csak angolul van, de szerintem a képek is magukért beszélnek):



A 60 napos edzésprogram egy Fit Testtel (állapotfelmérés) kezdődik, amit két hetente kell majd újra megcsinálni, hogy lássam a fejlődést. Hetente 6 edzés, vasárnap pihenőnap.


Egyenlőre még félek, hogy hogyan fogom bírni, főleg a bal térdem, de emellett nagyon elszánt is vagyok és várom már a kihívást. 

Sokat olvastam az edzésről, és még annál is több videót megnéztem döbbenetes átalakulásokról, akaraterőről, küzdelemről és sikerekről. Többek között ez is motivált annyira. Meg akarom mutatni, hogy én is képes vagyok rá! Le akarom győzni a félelmeimet, le akarom dönteni a saját korlátaimat!

Egy kis motiváció:

 https://www.youtube.com/watch?v=PlUCRn_fpmo

Szurkoljatok!

Nincsenek megjegyzések: