- 4 szelet csirkemell
- fagyasztott leveles spenót
- 200g bulgur
- 2 gerezd fokhagyma
- szárnyas fűszerkeverék
- só
- vegeta
- bors
- olívaolaj
Elkészítés:
A bulgurt 2x-es mennyiségű vízzel, sóval és vegetával felteszem főzni (fedő alatt alacsony lángon), mire a víz elfő alóla, addigra pont meg is puhul. A spenótot 2 ek olíva olajjal fedő alatt megpárolom (mire a bulgur megpuhul, addigra a spenót is kiolvad. Belenyomom a fokhagymát, sózom, borsozom. A spenótot hozzákeverem az időközben megfőtt bulgurhoz és jól összekeverem.
A csirkemelleket megszórom a fűszerkeverékkel és sóval. Felforrósítok egy kevés olívaolajat és a húsok mindkét oldalát néhány másodperc alatt fehéredésig sütöm, majd leveszem a lángot takarékra és fedő alatt puhára főzöm. Amikor megpuhult a húst, leveszem a fedőt, felveszem a legmagasabbra a lángot és mindkét oldalát pár perc alatt megpirítom a húsoknak.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése