2014. szeptember 11., csütörtök

Paradicsomos-mozzarellás csirkemell, padlizsános kuszkusszal


Azt kell, hogy mondjam, ez a reformkonyha, az új alapanyagok és a diéta egyelőre nem is olyan vészes, mint ahogy azt a legelején gondoltam. Nyilván sok felfedezni valóm van még, de addig is olvassátok a legújabb kreálmányomat ( a férjem szerint gasztonómiai orgazmsus :)).




Hozzávalók (4 adaghoz):
  • 4 szelet csirkemell
  • 20 dkg mozzarella
  • 1 nagy paradicsom
  • bazsalikom 
  • olívaolaj
  • 20dkg kuszkusz
  • 1 kis padlizsán
  • 1 doboz paradicsompüré (140-150g)
  • vegeta

Elkészítés:

A csirkemellet bepácoltam olívaolajban és görög fűszerkeverékkel megszórva 2 napra (frissen fűszerezve is tökéletes). A pácban lévő olívaolajon mindkét oldalát fehéredésig, 10 percig fedő alatt is sütöttem.







Közben a paradicsomot és a mozzarellát felszeleteltem.A húsokat egy jénaiba tettem, majd ráraktam a paradicsomkarikákat, a mozzarellát, végül megszórtam bazsalikommal és a sütőben ráolvasztottam a sajtot.








A kuszkusz elkészítéséhez melegítettem kétszeres mennyiségű vizet. A kuszkuszt egy tálba öntöttem, megszórtam sóval és vegetával, leöntöttem a forrásban lévő vízzel és lefedtem. A kuszkusz magába szívja a vizet és már kész is! :)

A padlizsánt felkockáztam, a hússütés után visszamaradt fűszeres olajban 5-10 percet pároltam (ügyeltem rá, hogy ne puhuljon túl), ráöntöttem a paradicsompürét, megszórtam egy kis sóval és oregánóval. Pár perc alatt összefőztem és összekevertem a kuszkusszal.


 Jó étvágyat!





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése